Bitcoin

Lönsamheten för gruvdrift i Bitcoin ökar till sex månaders högsta nivå

Prisökningen på bitcoin har lett till en ökning av gruvarbetarnas inkomster. I slutet av oktober tjänade de 353 miljoner dollar (+ 8%), som tidigare rapporterats av CoinMetrics-analytiker.

Gamdom.com – Gå med i kampen för $ 50.000Börja tjäna poäng för alla satsade Gamdom-mynt och se hur långt du kan klättra på topplistan!

Gruvarbetarnas inkomster har återgått till de nivåer som observerats inför den så kallade majhalveringen (minskning av belöningen för att bryta ett block).

Under de första fem dagarna i november har bitcoingruvarnas inkomster redan uppgått till nästan 21 miljoner dollar. Förra gången fick de ungefär samma förmåner i början av maj 2020.

Huawei presenterar smartphone med inbyggd digital yuan plånbok

Analytiker tillskriver denna trend det pågående rallyet i bitcoin. Parallellt har det skett en ökning av avgifterna för hantering av transaktioner i Bitcoin Evolution nätverket. Sedan slutet av oktober har avgifterna ökat med nästan 200%. Sedan början av november har gruvarbetare tjänat 4,15 miljoner dollar från provisionshantering, vilket är cirka 20% av deras totala inkomst.

CryptoQuant-teamet tror att många gruvpooler snart kommer att börja sälja sina ackumulerade bitcoins för att tjäna pengar på november-rallyet.

Tidigare tweetade vd för CryptoQuant, Ki Yang Joo, att stora kryptovalutahållare redan har börjat ta BTC till börser. Det är en alarmerande signal för marknaden. Samma expert tror dock att gruvarbetare kommer att försöka vänta på ett högre bitcoinpris för att få ut det mesta.