Krypto

Het schetsen van de langetermijnbeweging van het ethereum

De Ethereumprijs heeft een belangrijke weerstandslijn bereikt, die sinds 26 juni van kracht is. Hoewel een uitbraak hierboven een snelle stijging zou kunnen veroorzaken, lijkt de prijs meer kans te hebben om te falen en de trend om te buigen.

Ook al handelt de koers op weerstand, de vooruitzichten zijn niet geheel bearish. Crypto Cash @Glowto1994 schetste een Ethereum chart die de koers laat zien en een A-B-C correctie laat zien, die de koers naar een high van $370 – $470 zou brengen, voor een lange daling met een einddoel iets onder $50.

Zal de Ethereumprijs dalen tot onder de $50? En als dat zo is, zal het dan helemaal stijgen naar $370-$470, voordat het koersdoel iets onder de $50 komt? Lees hieronder verder om erachter te komen.

Langdurige weerstand

De Ethereumprijs volgt een dalende weerstandslijn sinds 25 juni, toen deze een hoogtepunt van $363 bereikte. Op het moment van schrijven handelde de koers precies op deze weerstandslijn, nadat hij deze voor de vierde keer had geraakt.

Daarnaast handelt ETH ook op de $250 weerstand, wat het moeilijk maakt voor de koers om uit te breken. Tot slot is het volume geleidelijk afgenomen sinds de huidige opwaartse beweging begon op 12 maart, een bearish teken tijdens een uptrend.

Als de koers zou uitbreken, zou er weerstand zijn op de hoogtepunten van juni 2019 en februari 2020, respectievelijk op $270 en $300. Daarom lijkt een doel van $370 – $470 gegeven in de tweet een beetje te ambitieus.

De daily chart laat zien dat de koers een stijgende steunlijn volgt sinds de vorige onderkant op 12 maart. De steunlijn wordt versterkt door de aanwezigheid van het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA).

Als de koers zou instorten, zou deze waarschijnlijk helemaal dalen naar $190 – $200, het dichtstbijzijnde steungebied, wat ook wordt ondersteund door de 200-dagen MA.

Ethereum/Bitcoin

De Ethereum/Bitcoin grafiek toont een soortgelijke beweging. De koers bevindt zich momenteel in een weerstandsgebied op ฿0.0255. Bovendien deed de koers gisteren een poging om uit te breken, maar werd afgewezen en creëerde een lange bovenste lont in het proces. Dit is een bearish teken dat suggereert dat er verkoopdruk is tegen de huidige koers.

Bovendien heeft de dagelijkse RSI een bearish divergentie gevormd, een ander teken dat ETH/BTC naar verwachting zal dalen.