Browser,  prisen

3 grunner til at Bitcoin-prisen nettopp slo $ 16.000 for første gang siden 2017

Bitcoin-prisen økte over $ 16.000 for første gang på nesten tre år, og dens momentum styrket på grunn av tre hovedfaktorer.

Prisen på Bitcoin (BTC) steg over $ 16.000 i dag, 12. november, for første gang på nesten tre år. Momentet til den dominerende kryptovalutaen styrker seg på grunn av tre viktige hovedfaktorer.

De viktigste katalysatorene bak BTCs rally er det ikke-overopphetede derivatmarkedet gjentatt omprøving på $ 16 000, og $ 14 900 hvalforsyningssone.

Den siste dipen tilbakestilte Bitcoin-derivatmarkedet

10. november falt prisen på Bitcoin brått til så lavt som $ 15 072. Markedsfallet skjedde bare 24 timer etter at det så en annen stor dukkert til $ 14,805, noe som gjorde handelsmenn forsiktige.

Men fallet hadde nytte av Bitcoin av to viktige grunner. For det første tillot det hval å tjene penger på sine posisjoner på rundt $ 15.000 støttenivå. For det andre nøytraliserte det futuresmarkedet ved å skylle ut sene kjøpere eller lange kontraktsinnehavere.

Å tilbakestille futuresmarkedet og finansieringsgraden for Bitcoin futures-kontrakter var avgjørende for å opprettholde det pågående BTC-rallyet.

Futures-børser i kryptovalutamarkedet bruker en mekanisme som kalles „finansiering“ for å oppnå balanse i markedet. Når flertallet av markedet kjøper Bitcoin, må kjøpere stimulere kortselgere. Omvendt er også sant: Når shorts utgjør det meste av markedet, må selgere betale kjøpere.

Før fallet 10. november lå finansieringsgraden til BTC over 0,01%. Dette indikerte at markedet lengtet hardt eller kjøpte Bitcoin, noe som gjorde det overfylt.

Etter den mindre korreksjonen til støttenivået på $ 15 000, ble BTC-futureskontrakter nøytralisert da finansieringsrentene stabiliserte seg.

Den gjentatte prøven på $ 16.000 svekket motstanden

Selv til slutten av 11. november tjente området $ 16.000 som et stort motstandsnivå for Bitcoin. Forhandlere pekte på tilstedeværelsen av store salgsordrer i motstanden, noe som indikerer at hvaler sannsynligvis retter seg mot dette nivået.

I følge Edward Morra, en Bitcoin-forhandler, er det en overflod av salgsordrer nær $ 16.000. Han sa:

„Skyvet gjennom høyere, tror det går til 6. november i det minste og muligens høyere, vi har mange bestillinger over $ 16 000 på Bitfinex.“

Til tross for innlevering av store salgsordrer på $ 16.000, presset Bitcoin gjennom det på grunn av gjentatte prøvinger i løpet av den siste uken, noe som til slutt svekket motstanden.

Hvalstøtteområdet på $ 14 900 holdt perfekt

Cointelegraph har konsekvent rapportert gjennom hele denne uken at $ 14 900 har blitt et hvalstøtteområde.

Data fra hvalkart viser at hvalklynger dannes når enkeltpersoner med høy nettoverdi kjøper BTC og ikke flytter den. Prisen som kjøpsklyngen blir betraktet som et støttenivå.

Til tross for ekstrem markedsvolatilitet påvirket av makrofaktorer som Pfizers vaksineutvikling, forble Bitcoin komfortabelt over $ 14 900. Trenden har vist at det har blitt et stabilt støttenivå for BTC.

Cameron Winklevoss, milliardærens medstifter av store Bitcoin-børsen Gemini, understreket viktigheten av at BTC holder over $ 14,900 til $ 15,000-støtteområdet. Han sa:

“Bitcoin stengte i går over $ 15 000 for tredje dag på rad. Dette er første gang i historien at Bitcoin har holdt dette prisnivået i 72 timer. En ny plate. ”